چاپ کتاب دکتر یزدان کیوانی با عنوان ماهی شناسی تجربی

ماهي‌ها عمده‌ترين گروه مهره‌داران هستند و درک صحيح دروس مختلف شيلاتی از جمله تکثير و پرورش، صيد، تغذيه، بهداشت و بيماري‌ها، و عمل‌آوری ماهي‌ها، بدون آشنايی کافی و عملی با ريخت‌شناسی، تشريح و زيست‌شناسی آنها، مشکل خواهد بود. با این وجود، در زمینه ماهی‌شناسی کاربردی و تجربی منابع فارسي كافي دردسترس نمی‌باشد، لذا تصميم بر ترجمه اين كتاب نمودیم. این کتاب گرچه تحت عنوان ماهی شناسی تجربی چاپ شده است، ولی در واقع شیلات تجربی است و علاوه بر ماهی شناسی، مباحث مختلف شیلاتی نیز گنجانده شده است. از فرهنگ لغات گیاه‌شناسی، اطلس ماهی‌ها، دوزیستان، خزندگان و پرندگان و پستانداران موجود، برای ترجمه و معادل‌یابی نام موجودات بهره بسیار برده شده است. براي بهبود كيفيت كتاب، تغييرات جزيي را در ترجمه اعمال نموده‌ایم و يك واژه‌نامه لاتین به فارسی و فارسی به لاتین نيز براي روشن‌تر شدن مطالب آورده شده است. نام علمی موجودات نام‌برده شده در این کتاب نیز، تا حد ممکن به روز شده‌اند. لازم به ذکر است که از آنجایی که نویسندگان هندوستانی هستند، تأکید آنها بر ماهی‌های پرورشی هند و خصوصاً، کپورماهی‌های هندی می‌باشد. در اين‌جا برخود لازم مي‌دانیم از همکار گرامی، جناب آقای دکتر امید بیرقدار که زحمت ویرایش کتاب را متقبل شدند، سپاسگزاري نمايیم.

لینک دانلود

مؤلفان: